nu håller vi nyårsstängt


Vi håller nu nyårsstängt t.o.m. den 7:e januari.

Mail och uppgifter kan naturligtvis fortfarande skickas in under denna tid, men respons kommer först efter den 7:e januari då vi öppnar igen för ett nytt år och nya utmaningar!


Ett gott nytt år önskar vi er alla!

drömefterrätt till nyår

Jag satt och letade efter lämpliga efterrätter till nyårsmenyn när jag hittade denna - en varm chokladkaka. Choklad brukar vara omtyckt och det känns lite lyxigt att servera efterrätt i småformar. Denna efterrätt är dessutom inte speciellt komplicerad att göra.
för nyårsfesten
I Spanien äter man vid tolvslaget 12 stycken vindruvor för att fira det nya året. Varför inte blanda det med våra traditioner och sätta druvorna i ett glas champagne som på bilden ovan? Det är inte bara en rolig tradition, det ser också festligt ut!

nyårstips


Nu är julstöket över och nyårsfirandet ska börja planeras. Själv ska jag fira i familjens sommarhus nere i Frankrike tillsammans med familj och älskis.

Ska man ha fest hemma blir det en hel del planerande och jag sitter själv och ska planera nyårsmeny tillsammans med mamma. Eftersom vi kommer at befinna oss nere i Frankrike kommer vi inte ha lika mycket tid på oss att förbereda där, men jag har hittat några festliga idéer.

På bilden ovan ser ni ett festpaket som alla på festen bör ha inför tolvslaget. En rolig detalj som gör nyårsfirandet lite mer färgglatt. Det är dock inte speciellt roligt för den som städar kanske...


vacker julblomma

Även om julen innebär mycket röda nyanser tycker jag att vitt passar väl, speciellt tillsammans med mörkt grönt. Det blir så rent och vackert med det vita och lyser upp i vintern, precis som snö. Vi som bor nere i skåne och tyvärr inte ofta ser snö på julen får nog satsa på vackra vita blommor.

juldukning

Vackraste vinterdukningen är den enklaste, som den på bilden ovan. 

Vita linnedukar, hög vita ljus och röda vackra blommor, exempelvis amaryllis, kring ljuset. Det är vintrigt, juligt, lyxigt, enkelt och mycket mycket vackert. Jag älskar det.juliga maränger
Tycker inte ni som jag att man alltid blir så sugen på att baka när julen närmar sig? Vad passar då bättre än juliga maränger i rött och vitt med choklad mellan?

Dessa maränger är helt underbara och blir dessutom perfekt julpyssel.

vackra ljusstakar
Jag tycker att det är vackert med ljusstakar i glas eftersom det ser så vintrigt ut. Glaset påminner mig om is. Att sätta gröna växter på ljusstakarna ger en extra julig känsla.

Ljusstakar i glas hittade jag häromdagen på Åhlens. Det finns även ljusstakar i glas att beställa på internet via Zara Home, www.zarahome.se.

julklappstips


Hittade denna underbara toffla när jag letade julklappar. Skönt att ha på fötterna på ett kallt vintergolv, dessutom är den vacker och lite lyxig. Bra present till mamma, eller syster kanske? Jag tror kanske t.om. att det får bli en bra present till mig själv. Det kan vara bra att ha när man ska fira jul&nyår i frankrike. Det är inte speciellt kallt där, men något på fötterna behövs så här i vintertider.

Vad har ni på fötterna när ni myser omkring hemma?

Jag tycker om...
Jag har ingen brasa hemma, men önskar att jag hade det. Det finns inget bättre en mörk och kall kväll, än att tända en mysig brasa. Det är ju inte bara värmande, det luktar även gott och man kan sitta och titta på de förtrollande lågorna i timmar.

Hoppas ni har en härlig söndag.

RSS 2.0