julklappsjakt

julklappsjakt

På något sätt lyckas jag altid vara i sista sekunden när det gäller att köpa julklappar. Förra julen handlade jag säkert hälften av mina julklappar på julafton. Nu ska det iallafall bli på fredag eller lördag.

Jag tycker inte om denna julklappsjakt - det är nästan som att man letar julklappar bara för att man SKA ge bort saker. Lite konstigt är det allt. 



julklapp till musikälskaren

image210

städmani



Ja - då var det igång igen, städdags. Jag tycker att jag städar hela tiden. Inte konstigt, så som de håller på att bygga om hela tiden. Är det inte fönstren som ska bytas så är det fasadrenovering,. Och javisst, det senaste - badrumsrenoveringen. Den är inte påbörjad ännu, men städa inför julen måste man ju.




Underbara fåglar

image208

julbordsdukning



image207

Enkelt och vackert att pryda julbordljusen med röda amaryllis. 




inredningsduellen


image206

Ikväll klockan 20.00 kommer både Äntligen Hemma och Extreme Home Makeover. Vilket väljer ni?






julklapp till köket



image205

Jag älskar dessa termosar, man kan ha allt kallt & varmt i dem - kaffe, tevatten, isvatten. Sen är de ju vansinnigt snygga också. Jag tycker dock bättre om dessa klassiska blanka än de nya matta varianterna. Finns även i rostfritt stål.



julklapp till fötterna

image204


ryamatta



image203


Antingen är ryamattor det bästa som finns - eller det värsta som finns. Jag har en vit matta där min hund älskar att ligga. Jag har inte vetat det innan, men nu har jag märkt att han smyger dit och biter sönder pinnarna han lyckas få med sig hem från promenader.

Anledningen till att jag inte vetat det är att de små pinnbitarna lyckas leta sig ner i mattbotten och där syns de inte. Jättebra kan man tycka - för det gjorde jag - tills jag försökte dammsuga upp dem. Det var nästintill omöjligt.

Jag har alltså idag spenderat nästan en timme att dammsuga en matta.

Här är han - min lille buse.






underbara bloggare


Ni är underbara -  tack för att ni läser. Det har varit lite stressigt att hinna med julen, men nu är det mesta fixat.

Till och med gran och det är faktiskt tidigt. Vanligtvis blir det panikköp någon dag innan julafton. Dessutom är den nu klädd, med röda hjärtan och silveränglar. Jag letade efter något vackert att ha i toppen, men hittade inget.

Har ni något tips? Det verkar inte som om man har något i toppen längre...





tillbaka


Det har varit lite dåligt med bloggandet de senaste dagarna och det får ni ha förståelse för. Det har aldrig hänt så mycket i mitt liv som under denna vecka. Jag är överlycklig såklart, men lite ledsen att bloggandet tagit stryk.

Nu är jag tillbaka - piggare & starkare!


Ha en mysig fredag.




vinnare utsedd


Vinnare till ljuset från Yankee Candle är :

Idan

Till min mamma i julklapp har jag köpt en massa röda småsaker. Lite strumpor, rouge, ett läppstift, örhängen med röda stenar och tänkt lägga ihop det till ett fint paket :) Ett jordgubbsdoftande ljus i fin förpackning hade passat perfekt i det paketet! God Jul!




ugly betty


image202

Alla ni som tittar på Ugly Betty  - ni har väl sett hur mycket häftiga möbler och armaturer som finns överallt? Serien är full av design och den som tittar hittar hela tiden! Riktigt roligt.






på tal om


tävlingen - så har jag inte glömt bort vinnaren. Jag är dock väldigt, väldigt trött just nu och har haft en tuff dag så jag hoppas att ni har förståelse för att jag drar vinnaren imorrn istället! Klockan 09.00 ser ni vinnaren här på bloggen.


Sov gott alla härliga bloggare & bloggläsare...





på önskelistan



image201

På önskelistan denna jul finns detta underbara designade halsband med. Det kommer från Georg Jensen och är designat av Astrid Fog. Jag har tittat på det så länge och kan inte riktigt släppa det.

Vad tycker ni om det?






i jakten på julstrumpa 3


   
image200

Här har ni det - det vinnande förslaget på julstrumpa. Roligt att göra och dessutom lätt! Frågan är bara om jag har så många trasiga strumpor att använda, men det bör inte vara något problem med en valp i huset.






i jakten på julstrumpa 2



image199

Detta var faktistk också en rolig variant till den traditionella julstrumpan - och dessutom minimalt arbete :)




i jakten på julstrumpa 1



image198

I jakten på julstrumpa hittade jag detta annorlunda alternativet. Roligt, sött och festligt på samma gång. Det r dock alldeles för komplicerat för mig. Jag måste hitta något enklare.





jobb



image197

Hoppas ni har en mysig lugn kväll. Jag har en massa jobb att göra och kommer att sitta framför datorn några timmar till. Det gör mig inget, för jag älskar det - men lite trött känner jag mig faktiskt.

Ägna mig en liten tanke - där ni sitter uppkrupna i tv-soffan med en bra bok eller favoritserien.






nobelmiddag




Filippa Reinfeldt var jättesöt i sin klänning tyckte jag. Riktigt snygg färg till hennes mörka hår.

Det jag egentligen skulle kommentera var borsblommorna. Jag förstår inte alls hur de hade tänkt när de bestämde hur de skulle dekorera borden. Det fanns ju ingen röd tråd!?

Ett rött fat med gula rosor, ett vitt fat med röda & orange rosor, en gräsliknande tårta och något annat lövverk. Jag hade verkligen förväntat mig något mer välplanerat och vackert. För mig verkade det som om de inte kunde välja vilken av de fyra kreationerna de skulle välja - och istället valde alla fyra.

Lade ni också märke till detta?





miljön



image196

Vi har inget återvinningsrum där jag bor. Om man ska källsortera frå man ta alla sina kassar och gå nån kilometer bort. Hur detta kan komma sig mitt i Malmö vet jag inte, men man ska väl inte klaga på extra motion, det skadar ju aldrig. Jag undrar dock hur många som slänger sina tidningar och glasflaskor i soporna istället för att släpa med sig dem en bit bort.

Är ni duktiga på att återvinna?




tävlingen avslutad


Tävlingen är avslutad och jag kommer att berätta vem som vunnit det underbara doftljuset lite senare ikväll. Nu ska jag nämligen iväg och köra en bra bit på mörka motorvägar.

Hoppas jag kommer hem hel, jag gillar inte mörkerkörning :(


Ha en trevlig kväll!




jaaaaaa



Det gick toppenbra! Tack alla för att ni tänkte på mig! Det hjälpte verkligen.





kalender av babystrumpor




Hittade denna adventskalender när jag letade efter julstrumpor. Var inte detta en av de sötaste idéerna till en julkanlender någonsin?

Vad tycker ni? Jag älskar den!





julstrumpa


Jag har fortfarande inte hittat någon julstrumpa som jag tycker om. Nu funderar jag allvarligt på att göra en egen. Någon som gjort en och vill dela med sig av ett lätt mönster?




snyggaste väggklockan

image195
Jag är inte så förtjust i väggklockor hemma - jag tycker att det är skönt att tiden får vara vad den är när man är hemma och tar det lugnt. Jag har dock fastnat för Arne Jacobsens klocka som är ritkigt riktigt snygg.

Har ni väggklocka hemma?




julklapp till den som sparar

julklapp till den sparsamma

tack

 
...för att ni tänker på mig!




lycka till



Jag kan behöva all lycka i världen i morgon - jag ska nämligen få reda på en sak som kommer att förändra min framtid radikalt. Så snälla tänk på mig i morgon och skicka lite positiv energi, om så bara för en sekund.

Så mina bloggläsare - kända och okända - önska mig lycka till!






tävlingen fortsätter


Tävlingen varar hela helgen - vilket betyder fram till kl. 08.00 i morgon.

Du har alltså fortfarande chansen att vinna ett jordgubbsdoftande ljus från Yankee Candle. De är fantastiskt bra, varar länge, doftar mycket och inte konstgjort alls.




sideboard

image191

Här är ännu ett exempel på Voice sideboard. Jag tycker att de är riktigt stilrena, snygga och råkar veta att de även är väldigt praktiska :)

Vad tycker ni? Snygg?




sovrum



image189

Jag älskar gamla furugolv. De blir så snygga när man betsar dem. Golvet på bilden är mörkbetsat - väldigt många gånger skulle jag tro, men furugolv är också jättesnyggt att vitbetsa. Det ger ju så klart helt olika effekt.

Fåtöljerna och sideboarden kommer från svenska Voice - som för övrigt producerar mina favoriter vad gäller sideboard. Gå in och kolla på deras hemsida.





spökfest




image188


Att ha en spöklig fest så här när det har blivit vinter och mörkt  - och speciellt om man jobbade hela halloween - är väl inte fel - speciellt inte eftersom man kan bryta lite innan allt julfirande sätter igång.

Inbjudningskort kan man skicka ut som fingret ovan! Jag älskar idén!





love actually





För er som ännu inte hittat någon julstämning ännu föreslår jag Love Actually som går ikväll kl 20.00 på kanal 5. Jag försökte hitta soundtracket på iTunesStore också, men det fanns inte :( Jaja, jag får hålla tillgodo med filmen.

Ska ni se den?






amaryllis



tvs7660.jpg

Sitter nu och dricker varmt gott kanelte och funderar på om min amaryllis någonsin kommer att slå ut. Jag tycker inte att det händer någonting med denna knopp. Tänk om den inte slår ut innan jul? Då får jag ju inte njuta av den.

Jag tycker att det kan vara svårt att välja blommor. Man vill ju inte ta blommor som är för utslagna redan, men inte heller de som bara är knoppar. Bara knopp valde jag sist och ja - där händer det inte mycket :)





julmarknad


hus

Nu blev jag tvungen att titta på vad det fanns för julmarknader nästa helg - för väl hemma insåg jag att jag skulle ha köpt lite mer än jag gjorde. Jakriborg anordnar tydligen någon julmarknad nästa helg och det ligger ju inte alltför långt från Malmö.

Någon som varit där/ska dit?




tillbaka



Fredriksdal_fotoSvenOlofLarsen

Tillbaka från julmarknad och jag har fått lite saker med mig hem, bla. en krans att hänga på dörren - äntligen!

Nu ska jag dricka lite kanelte och värma upp mig lite, det var faktiskt ritkigt kallt och fuktigt.








julmarknad


Söndag och jag ska helt plötsligt iväg på julmarknad!

Hoppas alla får en underbar söndag - även ni som bor i Malmö eller andra delar av landet där det idag regnar :(





till bästa vännen

till bästa vännen

till sovrummet

image185


bra till badrum

image184

Jag var och borstade tänderna precis och insåg behovet av en vipp-tunna på badrummet! Jag insåg att jag bara MÅSTE ha en sådan. Jag har dock aldrig sett den i svart, men den var riktigt riktigt snygg.

De gör ju om badrummet här snart och jag vet helt ärligt inte alls hur det kommer att se ut. Hoppas på helt vitt så att jag kan tillföra vad jag vill sedan. Därför får jag vänta och se. Som det är nu vill jag ha denna svarta. 

Är det någon som har en? Är de bra? För helt ärligt - det var ett rätt kraftigt pris, 
1 895 kr, för en soptunna.




världens vackraste ringar

image183
Efva Attling gör dessa helt fantastiska ringar - förlovning och bröllop - som jag inte kan glömma. Man kan ju alltid hoppas, att när det väl är läge, är det dessa som dyker upp.




fångad



image182

Så häftiga miljöer det är i denna filmen - både vad gäller inredning, kläder och bilar. Det är så kul att titta på alla detaljer - hundratals detaljer som man som vanlig tittare inte tänker på. Tittar man däremot mer noggrant så ser man många roliga inredningsdetlajer från denna tid.

image181



lugnande färgsättning



image179

En sista inspirationsbild från Nordic Light Hotel i Stockholm var jag bar tvungen att ta med, eftersom färgsättningen är utomordentligt bra. Alla material, färger och ytor blandas i en härlig blandning.

Jag får en sådan lust att sätta mig på en av puffarna och göra en timmes yoga :)




spa i hotellbadrummet



image178

Nordic Light Hotel, har som många andra hotell väldigt bra badrumsprodukter, vilket jag uppskattar till fullo. Jag tycker att det kan vara en tråkig upplevelse när man är på hotell och får handtvål som knapt går att tvätta bort från händerna och schampoo som är som tvål och gör att håret verkar ha förvandlats till något som inte längre tillhör din kropp.

Jag tycker att alla hotell ska följa trenden att investera i lite bättre badrumsprodukter! Det känns så lyxigt.





ljusterapi



image177

Det häftiga med Nordic Light Hotel är att de olika rummen har olika möjligheter att styra ljuset i rummet. I "sängkarmen" är det belysning som ni ser här på bilden. Här är det ett svagt blått ljus, men det kan man själv ändra till lila, grönt mm. Häftigt att experimentera lite och se hur man reagerar. Vissa färger gör att man blir lugn och trött - andra att man piggnar till och blir skärpt.




nordic light



image176

Sist jag var i Stockholm bodde jag här - på Nordic Light. Riktigt fint var det faktiskt till slut, men det var dåligt städat. Jag tycker att det är trist när man kommer till ett fint hotell som inte är riktigt städat, då försvinner nämligen hela känslan. Då spelar det ingen roll hur många stjärnor det har.

Hursomhelst, de städade och sen var jag mer än nöjd :)

Urgod frukostbuffé hade de också. Jag vet att Sköna Hem ordnar rabatt här om man går deras inredningskurs. Det ligger dessutom nära Sköna Hems redaktion.





hôtel costes



image175

Jag glömde ju berätta det - Hôtel Costes - är ett superkänt lyxhotell i Paris. Skivorna är ursprungligen gjorda för hotellet. Gå dit och titta om ni är i Paris. På Avenue Kleber ligger det - väldigt nära där jag bott en gång i tiden.

Det ligger en otroligt häftig designaffär där i närheten också, där de bara serverar ekologisk mat på nedanvåningen. Kommer absolut inte ihåg namnet på affären, men hittar ni hotellet lär ni hitta dit också. De har hur mycket ovanliga saker där som helst - något ovanliga priser också dock. :)

Nu är det ut för middag. Ha en mysig kväll!





annorlunda julkrans



image174

För den som har tid och vill vara annorlunda är detta en rolig idé. Man kan naturligtvis göra en egen variant så här till jul om man vill med röda band på paketen och stort rött sidenband istället.

Jag vågar mig inte på denna pysselidé, men är det nån som gör eller har gjort, hör av er! Jag vill gärna se :)

Vad tyckte ni om denna? Fin eller bara konstig?






julgodis



image173

Jag är så himla sugen på att göra julgodis. Är det någon som har något bra recept de vill dela med sig av?





ordning & reda



image172

Undrar hur ofta man bör städa ur sina köksskåp. Hur ofta städar ni era? 





städa



städa

Helgen innebär tid att städa ordentligt, för det hinner man knappast på veckorna. Så det är det som skall göras idag, så slipper man det i morgon. Jag tycker om att ha söndagarna helt och hållet lediga, men det blir alltid jobb ändå.




prenumerera på bloggen





Ni vet väl att n i kan prenumerera på bloggen? Då får ni alltid reda på när ett nytt inlägg har gjorts!








julstrumpa

image170

Jag har fortfarande inte hittat någon julstrumpa. Det ska jag försöka hitta idag

Nu bär det av mot IKEA.




musik som stärker inredningen


image169

Känslan i ett rum behöver inte bara vara färgsättning, ljussättning och möbelval, det kan också mycket väl vara bakgrundsmusik. Jag är totalt hängiven Stéphane Pompougnac & hans Hôtel Costes. Nummer X har precis kommit och jag är lika såld på denna.

Bäst just nu är Fleur Blanche. Ladda ner. Lyssna. Njut. Finns på iTunesStore.




front hotell i köpenhamn



image168

Jag har aldrig varit på FRONT i Köpenhamn, men det ligger på hot list för hotell. Jag gillar inredningen starkt. Färgsättningen är häftig och vågad och en av mina favoritstolar - Barcelonan - finns i många av rummen.

Dessutom såg jag att de använder Mimous överkast. Jag har flera stycken själv! Gardinerna ser också ut att komma från Mimou. Ni kan gå in och titta på Mimous hemsida, www.mimou.se






paradiset på jorden





Här ska jag spendera mitt nyår och julledighet.





julmys i stuga




I en sån här stuga kanske? :)





snö, snö, snö



Det var faktiskt längesen jag var på vintersemester. De senaste vintrarna har resorna gått till varmare ställen är snöiga bergsbyar. Nu börjar jag faktiskt bli riktigt sugen på att mysa framför brasan i en varm stuga efter en dag i backen.




skickar ni julkort?

image5

Jag fullkomligt älskar dessa julkort! de är helt underbart söta! De är 10x10cm och har glitter lite här och var. Dessa ska jag skicka till alla mina vänner i jul.

Skickar ni julkort?






fullt upp



image165

Idag har jag riktigt riktigt mycket att göra. Det är ju jul snart och jag ska bort över nyår och början av januari så jag måste verkligen ha jul lite innan.

Funderar på att åka till IKEA och kolla om där finns några roliga nyheter, tips till kunder eller bara lite vanliga "must-haves" - värmeljus, ljus, servietter - ja ni vet :)


Hoppas ni får en bra dag!






kändishem



image155

Den underbara trädgården tillhör Pamela Anderson! Det trodde ni inte va? 

Jag ska lägga upp lite fler bilder från hennes hem i morgon. Hennes något oväntat romantiska och lantliga stil är helt underbar.





men det är ju...



N Y   T Ä V L I N G !
Den missar ni väl inte...? 
Doftljus med jordgubb är vinsten.



Under tävlingar finner ni nya som gamla.




vinnare utsedd


Vinnaren av rimmandet på doftljusen är utsedd - med detta rim som vinnande bidrag:

Denna klapp sprider ett härligt ljus,
i ditt (jule-)fina hus.
Med en ljuvlig essans,
du kan känna varstsans.
När du mysigt vill ha,
varför inte denna klapp ta?

Hannah, hannah, hannah. Maila din adress så skickar vi överraskningen till dig.


G R A T T I S !





guldfisk i badrummet



image164

Det känns lite konstigt, men guldfisk som inredningsdetalj är kanske inte helt fel. Snyggt är det - frågan är bara hur bra den där guldfisken mår och hur ofta vattnet måste bytas.







snygg förvaring



image162

Har man plats är dessa kuber riktigt snygga att sätta upp i badrummet.





för handdukar



för handdukar



tävling!





image160



ordning & reda



image159

Jag önskar att jag hade sådan ordning på mina saker. Det hade nog underlättat en massa.

Har ni ordning eller är ni slarviga? :)








idol


Det har inte varit så mycket aktivitet idag eftersom jag varit iväg på viktiga möte. Jag ska ta igen detta i helgen - massor av inredningstips och helgpysssel!


Nu ska jag se idol med min underbara vän I. och äta god middag.

Jag återkommer lite senare med rapport om vinnare av gårdagens tävling!


Ha en mysig fredag.





tävling!

image157



lyckomaulett


image156


kändishem




image155

Vilken kändis tillhör denna trädgård? Vet ni?

Underbar är den iallafall...



i badet


image153

Jag älskar badkar - av olika anledningar. Det är så himla mysigt att bada, speciellt när det är så kallt som det är nu. Dessutom är de vackra, de flesta i allafall. De håller på att göra om badrummen här och har bestämt sig för att ta bort badkaret och ersätta med dusch. Till min stora besvikelse så klart.

Visst är det trevligt med nytt badrum, men jag tyckte om mitt gamla orginalbadrum. Det hade charm. Det nya kommer säkert att bli alldeles charmlöst.

Har ni badkar eller dusch?





ny tävling imorrn


ny tävling imorrn

Tävlingen startar imorrn klockan 07.30!







tävlingen avslutad



image149





lyxfällan


Jag får ångest av detta program varje gång. Varför, varför, varför köper man på sig så mycket saker? Och då är det alltid saker som inte egentligen har något värde - eller rättare sagt, de tappar värde väldigt fort!

Det är mycket bättre att investera i riktiga klassiker - som kanske t.o.m. ökar i värde så småningom. Dessa möbler är i och för sig mycket dyrare, men det är ju enorma summor pengar som kvällens par dragit på sig. Över 600 000 kronor. Det är rätt många fina klassiker det där :)









filmtips




image148

För er som gillar inredning och möbler måste jag rekommendera denna. Man kan se den bara för att titta på alla häftiga 50-talsmiljöer. De har VERKLIGEN lagt ner mycket på miljöerna och det är en fröjd att se om man tycker om inredning och speciellt 50-tal.

image152




har ni plats?



image147

Jag och jobbar och dricker Chai-latte. 

Jag har kommit på att det är otroligt viktigt med en bra och ordentlig plats att arbeta på. Jag tror att det får bli en serie som handlar om bra arbetsplatser och skrivbord sen i januari. 

Det är ju inte alla som har plats att ha en helt egen plats bara att jobba eller plugga vid i sin lägenhet.

Var sitter ni när ni pluggar / jobbar?





julklapp till badrummet


image144
image146

vinter - var är du?



image142

Jag saknar snön. Allt blir så mycket vackrare, tystare och mer stillsamt. Det är faktiskt svårt att komma in i julstämning utan snö. 

Har ni snö än?







tips för festen




tips för festen

Om man ska ha en middag där inte så många känner varandra kan det vara bra att sätta ut namn på var folk ska sitta. Dels för att det gör att folk börjar prata och dels för att de slipper välja själva! Dessutom kan man ju då också sätta personer som man tror kommer att ha mycket gemensamt, intill varandra.

Jag hittade två fina förslag på namnplaceringar.



image141






tävlingen fortsätter




image139



smart för små badrum




image136

I små badrum har man inte alltid plats att sätta in hyllor, eller att sätta in ett badrumsskåp. Denna lösning var riktigt bra tycker jag. Den tar lite plats och man ser knappt hur de sitter på väggen.

Smart för små badrum!

(Hittade tyvärr ingen bild utan den trevlige mannen, så ni får honom på köpet)




image137
image138



designad bröllopstårta



image135

När jag satt och googlade julgodis snubblade jag över denna bröllopstårta som jag bara var tvungen att lägga upp på bloggen. Den var så vacker med blomdekorationen.






julgodis





image134

Har funderat på om jag ska ta mig samman och göra lite julgodis i år. Eller i allafall hitta några annorlunda roliga recept. Jag gör alltid julkola och den är jag trött på.

Vad sägs om dessa chokladragérade marshmallows?




du är väl med och tävlar?



Jag tycker att det är dåligt deltagande i tävlingen.





Nu ska det sovas. Godnatt.






kändishem



drömhus1


image133

Huset ligger i det exklusiva området Hancock Park i Los Angeles - och priset på huset är 1 675 000 dollar.

Vet ni vem som nyss köpt det?

Ashley Olsen är det som har köpt detta hus.





slå in paket




image131

Lägger ni ner så här mycket tid på att slå in paket?

Jag gör det inte. Men när jag ser hur fint det blir önskar jag att jag gjorde det. Det finns ju inget bättre än att få välinslagna paket. Det är lite av charmen tycker jag. 

Visst blir det fint?







snögubbe



image129

När ska man få chansen att göra en snögubbe då? För alla er som bor lite uppåt landet ska veta att Malmö har inget vidare julväder. Varje jul längtar man efter snö och i bästa fall kommer det lite under dagen - men det blir ju slask sen såklart.

Jag vill göra en snögubbe.

Ni som har snö kan väl skicka ner lite till oss?





tävla, tävla, tävla



Alltså, jag måste säga att jag är lite besviken på er. Här lottar man ut fina saker och så vill ingen tävla. Än så länge är det bara en tävlande, så jag måste säga att det är riktig bra chans att vinna!

Om inte - Ann Louise - det ser bra ut för dig :)



Vill ni tävla? Titta under tävlingar.




L Y C K A  T I  L L !





johnny & mattias




image127

N i såg väl Roomservice?

Skulle egentligen in på Kanal 5's sida och hämta lite bilder, men den är överbelastad. Antingen gillade folk kvällens avsnitt, eller gillade de inte det alls. 


image128

Jag ÄLSKAR foton i svart/vitt eller sepia. Speciellt när man samlar dem som de gjode. Mycket snyggt! 

Man kan i princip ta vilka foton som helst man har, i olika storlekar och olika färg (svart/vitt, färg mm) och ha dem tillsammans. Det fungerar alltid så länge man tar samma ramar och gör om dem till samma färgutförande.


Vad tyckte ni om kvällens avsnitt?






julkrans



image125

Nu har jag hittat vad som måste vara den vackraste julkransen. Nu kanske man ska hänga ett rött sidenband istället, men denna kombination av blått och grönt känns ändå vintrigt och uppfriskande. Denna kan man lätt göra själv, nämligen genom att ta en gammal stålgalge och sätta granris på. Eller en-ris ser nog detta mer ut att vara.

Jag tyckte i allafall att denna var bedårande.

Vad tycker ni?





Ni glömmer väl inte
 
A T T   T Ä V L A ?

I
I
I
I
V




jultävling!

image124
Skriv ditt rim i kommentarer. 

Vinsten är en överraskning! Men okej, det är en urgullig vinst som jag är säker på att ALLA av er blir glada för, så tveka inte att tävla!

Tävlingen avslutas i morgon kl 18.00.






L Y C K A  T I L L !







kändishem



image122

image123


Har ni sett vilket slott Nicolas Cage har? Alltså - jag har aldrig sett något liknande, det ser ju ut som ett leksaksslott. Undrar vad det kostar att inreda ett sånt litet sommarhus.

Han har dessutom en egen kyrka också, så vill han gå i kyrkan på söndagar eller gifta sig helt impulsivt, kan han göra det utan att lämna sin tomt.

Frågar är också hur många anställda man måste ha bara för att inte bli livrädd varje gång man ska gå från ett rum till ett annat, det verkar ju faktiskt läskigt stort.

Sen har jag en fråga till - ser ni grunden till slottet? Hur ser det ut där tror ni? Vad används den till?




Det ligger i England förresten, så har ni vägarna förbi :)



vinnare i tävlingen är


image115



Vinnare av kalendern från Bookbinders är:
 Nilla, http://nillas.blogg.se/ , med motiveringen

Jag behöver en kalender för jag är upp över öronen less på post-it lappar överallt då mitt minne är uselt sen en olycka och minnet är ett av orsakerna att inte komma ihåg nånting från att gå till ett rum till ett annat,
t.o.m att glömma läkarbesök,sjukhusbesök, rehabbesök, födelsedagar, möten med försäkringskassan osv. Så jag är i behov av en kalender


Så att du kan få lite ordning på ditt liv, Jag är också hängiven anhängare av post-its och vet hur stressande det kan bli. Maila din adress till [email protected] - så skickar vi hem den till dig.


Tack för att ni tävlade och återkom gärna i eftermiddag för då är det en ny tävling med nya priser!




ny tävling!



Ny tävling kommer i eftermiddag, då Du har chansen att vinna ett hemligt pris.


Det är något som har med julen att göra och något du kan använda för att glädja andra med...


V Ä L K O M M E N
T I L L B A K A !







badsalt

image121

Om man har ungefär 3 000 kronor över till badsalt, kan man investera i detta från Juicy Couture. Förgyller badrummet gör det också - men hur dyrt får badsalt egentligen bli?

Saltet kommer från chilenska sjöar.





i like snow


image120

Hur charmiga är inte dessa små bokstavskuber? Snacka om annorlunda julpynt. 

Jag gillar det. 





badrumsdröm



image119

Visst önskar man att man hade ett stort badrum? Då skulle man kunna sätta vad man vill där och inte bara kännas att alla saker bara trängs med varandra. Jag tycker oftast att badrum är alldeles för små.

Har ni stora badrum? Har ni kanske gjort någotm speciellt med dem i såfall? Har ni bra tips till dem som har små badrum?





tävlingen är avslutad


image115

Tävlingen är nu avslutad och jag ska titta igenom alla motiveringar till varför just DU ska vinna kalendern från Bookbinders. Jag återkommer kl 12.00 med info om vem som har vunnit!












alfapet



image118

Jag är barnsligt förtjust i sällskapsspel, men håll med om att de inte är så vackra - pappskivor och små plastsaker. Scrabble har kommit ut med ett sällskapsspel i lite snyggare format, med träramar och snygga brickor - som jag absolut ska investera i så att det kan få stå framme ibland. I jul till exempel!






tävling - 2 timmar kvar!


God morgon!

Nu är det 2 timmar kvar att tävla om den fina kalenderna från Bookbinders Design! 



Ni kan alltså fortfarande tävla...






julklapp till köket

julklapp till köket

ni glömmer väl inte att tävla?



Tävlingen avslutas imorgon kl 09.00, så det finns fortfarande tid! 

Om ni vill vara med är det bara att lägga en kommentar till varför just du ska vinna, nedan. Vinnare kommer att utses under morgondagen. Lycka till!




Nu är det dags för lite sömn, godnatt.

tävling!

tävling

Nu har vi fått chansen att lotta ut en kalender från Bookbinders. Ta chansen och tävla. Det enda du behöver göra är att skriva i en kommentar varför du skulle behöva denna kalender.

Tävlingen pågår fram till kl. 09.00 i morgon.




L Y C K A    T I L L !






julkrans på dörren



image114



Jag tycker inte att man ser det speciellt ofta ändå. Okej. Villor har det nog mer eller mindre, men hur gör man i ett trapphus? Är det okej att sätta på sin egen dörr tycker ni?

Har ni någon julkrans på dörren?




kändishem




image113

Vad tycker ni om Zlatans nya villa i Malmö? Jag känner till huset väl eftersom det ligger precis vid havet där man gärna tar söndagspromenader med hundarna. Jag måste dock ärligt erkänna att det finns vackrare hus än just detta. Men visst är det häftigt.

Husen där nere var byggda som sommarhus eftersom detta då var en bit utanför Malmö. Nu ligger det centralt, så man förstår att husen kostar därefter.




stjärnhimmel




image112

Jag hittade denna vackra alternativa belysning när jag surfade omkring efter belysningsförslag till en kund. Så vackert det är! Det ser ut som fyrverkeri tycker jag.

Denna fungerar ju lika bra till julen som övriga tiden på året, även om man har mer behov av belysning under vinterhalvåret.




julkrans av fjärilar



julkrans av fjärilar

Krans av fjärilar som annorlunda julkrans eller bara en krans att ha alltid. Denna är gjord av små fjärliar som är köpta i blomsteraffär. Väsorterade blomsteraffärer kan ha sådana, annars kan man hitta liknande i vissa inredningsbutiker.





rosa jul




rosa jul

Vanligtvis är jag helt och hållet för gröna granar, men denna rosa, fluffiga granen var så söt att jag var tvungen att lägga in en bild på den.

Vad tycker ni om alternativ till vanliga granar? Har ni gran?




dagens julklappstips



4dec






julgodis


julgodis

Att ställa ett fat med vackra pepparkakor i köket är ju en fin juldekoration. Eller varför inte på julbordet? Jag älskar snöflingorna ovan, men tvekar lite att baka dem. Det ser riktigt svårt ut. Är det någon som är bra på att göra annorlunda pepparkakor? Och bra på att dekorera dem?








till julbordet



image107

Ett tips om man ska bjuda på julmiddag hemma (annars också såklart) är att fästa en liten kvist runt servietten på detta sätt, men en liten namnlapp.




ljusstakar i glas




image104

Jag tycker att det är så vackert med ljusstakar i glas. Antagligen för att de glittrar och känns lite sådär isiga så här på vintern. Dekorationen ovan tycker jag är jättefin och det ska jag faktiskt försöka göra så här inför jul. Kan ju inte ta alltför lång tid? 


image105


ljusstakar

gör dina egna ljus

ljus


Om du har gamla kaffekoppar som du inte använder, eller som du kan tänka dig att använda till något annat, kan du göra personliga ljus. Man kan ju alltid ta sig en sväng på några antikvitetsaffärer. Där brukar man kunna hitta vackra gamla koppar.




kottar




image100

Jag älskar kottar. De är så otroligt vackra i sin form, precis som naturen skapat dem och går att använda i inredning på ett enkelt sätt. Ni som har tillgång till kottar i er närhet ska vara glada!







madonnas stil



image99

Jag har en förkärlek till engelska gamla hus. Madonnas hus i Wiltshire är inget undantag. Huset tillhörde tidigare den berömde fotografen Cecil Beaton.




julblommor



julblommor

En av de bästa sakerna med julen är alla underbara julblommor. De doftar gott och ger liv & färg åt den annars så mörka och gråa årstiden. Konstellationerna ovan får vara inspiration för hur julen hos oss ska se ut.

Vackra tennglas ska fyllas med en blomsterlök, mossa, små äpplen och något guld- eller sidenband.

Brukar ni plantera era egna julblommor?





levande ljus i mörkret



image96



Ljus måste vara den absoluta favoriten i vintermörkret. Jag måste faktiskt medge att jag någonstans tycker om vinterhalvåret och dess mörker. Allt blir så mycket mysigare och man får tillåtelse att krypa ner i sin favoritfåtölj någon timme tidigare med en bra bok och en kopp te...

Vad tycker ni om julmörkret? 



image97





till kryddväxterna

till kryddväxterna
Både Höganäs och Cult gör jättefina krukor till växterna. Höganäs finns ju dessutom i alla möjlig färger. Ett annat plus är de små stålställningarna som håller upp kryddorna.

Vi gillar dock att det finns text på Cult-krukorna.





inred med känsla



image91

Detta rummet är lugnt och välplanerat vad gäller färgsättning och möblering. Att använda det typiskt nordiskt vita tillsammans med mörkare träslag och bruna jordnära färger ger en avslappnad inredning.

Brasan gör naturligtvis sitt till den varma ombonade känslan.




julstrumpa



image89

Julstrumpan är en typisk amerikansk tradition, men vi tycker om julstrumpor i Sverige också.

Har ni julstrumpor? Är det någon som kan bakgrunden till denna tradition?





häng upp dina julkort


image88

Ett smart sätt att förvara dina julkort och dessutom få glädjas av att se dem varje dag, är att hänga upp dem som på bilden ovan.

Vad gör du med alla julkort du får?






julgransdekoration




image86



image87
Vackra julgransdekorationer i silver, vitt och glas.





white christmas



image85

Inspiration letar vi väl alla efter så här till julen. Vi älskar de vita, snöiga julinredningarna med naturliga ljuskällor som brasa och levande ljus. 

Hur ser er julinredning ut?





annorlunda dekoration



image84


Har man gott om tid kan man göra egen dekoration till julen. Har man inte det kan man köpa. Dessa hittade vi via Oprah's hemsida.






läppglans kanel

image81
image83
image82



Dessa produkter kommer från Philosophy och blir perfekta julklappar liksom färgglada, uppiggande detaljer i badrummet. De doftar dessutom underbart juligt, vilket ju är ett måste när man tar sig värmande vinterbad de närmsta månaderna.






att fästa på klappen

att fästa på klappen

Dessa söta kort kommer från Felix Doolittle. Hur sött som helst att fästa på julklappen med ett litet julklappsrim. 





ge bort en varm choklad

image79


Denna underbara kanna är i keramik och kommer med tillhörande visp för att kunna skumma upp den varma mjölken. Vem vill inte ha en sådan i sitt kök?

Julklapp till varmchoklad-älskaren?




snyggaste kaffemaskinen






francisfrancis




Italienska FrancisFrancis gör fortfarande en av marknadens snyggaste kaffemaskiner. Den är lätt att använda och rengöra och gör supergott kaffe. Den kostar dock därefter.

Pris från 4 690 kr







kändishem

gillian

kalender 2008

image73
Snyggaste kalendern för 2008 tycker vi. Kalendern kommer från Bookbinders Design och har ett vackert trädmönster i guld på framsidan.
 
Stor: 210 kr
Liten: 170 kr

Finns bla. på Åhlens, men går även att beställa via Bookbinders hemsida.




fri frakt - 2 dagar kvar!


image72

Om ni ska shoppa julklappar på nätet kan det vara en bra idé att passa på så länge det är fraktfritt. De charmiga glasen på bilden kommer från Feast och går att köpa på DesignOnline som har 2 dagar fraktfritt till!






underbara muggar

underbara muggar

Vi älskar Filippa Ks muggar.

Det bästa är såklart alla olika mönster man kan välja på. Detta senare tillskott "dots" är inget undantag. De är ursnygga!

Vem vill inte krypa ner i soffan med en kopp varm choklad i denna mugg?

Bra är att de är stapelbara! Dåligt är att de blir fruktansvärt varma. De går faktiskt inte att hålla om man ska dricka varmt te t.ex. Muggens övre del är formad för att den skall gå att hålla i även om den är varm...detta stämmer dock inte.

Måste design vara praktiskt? Inte alltid, men i detta fall JA.




dagens julklappstips


image69





paketinslagning




image68
Fler vackra paket för en personlig paketinslagning.





de värmer i vinterkylan


souk chic
Souk Chic


brook
Brook

Även dessa två mattor kommer från Martha Stewarts kollektioner. Man önskar att det fanns ett mycket större utbud av mattor i Sverige eftersom vi verkligen har behovet av mattor.

Det där med mattor är lite lustigt. Vi här i Sverige har i allmänhet inte speciellt många mattor i våra hem. Vi tycker om golv och visar de gärna. I länder som England och Frankrike använder man heltäckningsmattor i nästan varje rum, t.o.m. i badrum.
 
Jag önskar i allafall att jag hade en riktigt varm, ullig heltäckningsmatta över alla mina golv när jag går upp på morgonen nu i kalla december.




underbart mattmönster



botanicals
Botanicals från Martha Stewarts mattkollektion

Marta Stewart gör underbara mattkollektioner, som så mycket annat. Tyvärr är de inte lika lätt på att få tag på dem här som i USA men vi hoppas verkligen att hennes produkter blir tillgänliga även för oss svenskar snart.




gör dina egna paket

gör dina egna paket





designhelg i köpenhamn




designhotell



Vi älskar designhotellet SKT PETRI i Köpenhamn. Rummen är smakfullt inredda med modern design och allt man kan önska sig. Inte minst baren är otroligt häftig - en av de mest populära i Köpenhamn. Hotellet bjuder på så mycket mer än en natts sömn. Vi har bott på hotellet flera gånger, så vi vet.

Hotellet har dessutom speciella paket där design är ett av dem. I detta inkluderas en hotellnatt, en designgåva och en halvtimmes shopppingexpert på inredning som berättar vart man skall gå och shoppa inredning. Frukost inkluderad.

Vill man inte ha designpaketet, kan man bara boka en vanlig natt på hotellet och ut och leta designbutiker bäst man vill. Man behöver dock inte gå långt för att hitta en rolig butik - vägg i vägg med hotellet ligger nämligen R.O.O.M.




mysigt på fötterna




image58






underbart julpyssel



image57
Sköna Hem 14/2007


Dessa underbara äpplen finns på IKEA och kostar 45 kr för fyra st. Tycker man att de är för konstgjorda kan man mycket väl göra egna! Ta bort en bit på äpplet och sätt i värmeljus - definitivt vackrare, men lite mer jobb.

Kanske något för er som har lite extra energi i jul?



designat ljud



image56
Tivloi Audio


Ett absolut måste för deignälskare är stereon från Tivoli Audio i vitt och valnöt. Att köpa stereo är annars ofta en mardröm eftersom de lätt kan vara fula och klumpiga, det är iallafall inte något man vill ska framhävas i rummet. Detta är sock inte sant för Tivoli-stereon ovan. Den placerar man gärna så att den syns!

Om man nu inte tycker att en stereo behöver vara designad, kan man bara gå till ljudkvaliten. Denna till synes lilla stereo & högtalare har ljudkvalité i hög klass. Avgör själva.

Kontorets Tivoli Audio går varm alla veckans vardagar - dagar som kvällar.

för tidningarna

image55

Zara home 699 kr



Hur  man än vrider och vänder på det är det inte vackert med en massa tidningar som ligger och skräpar - och då är det inte snygga design- och inredningstidningar vi talar om, utan dagstidningar.

Det finns säkert många av er som är duktiga och slänger dem i återvinning direkt, men för er som inte gör det och vill ha något snyggt att lägga dem i bör investera i Zaras tidningskorg.

Lite dyr, tycker vi, men helt underbar - så priset går att förlåta. 

duka till julen

image54

Zara home 29 kr


Dessa underbara serviettringar gör succé på julbordet. Våga göra något annorlunda med juldukningen. Varför inte dessa serviettringar i guld, vit servis, vita rosor och champagne?

kandelaber



image53
Zara home 349 & 169 kr.
 

Dessa är ju inte helt fel att inreda sin jul med. Vitt och guld är tema för årets jul och det är underbart tycker vi. Det är lyxigt och rent. Röda detaljer är ju också ett måste såklart och passar bra med guld.



kändishem




image44
Foto: All over press


Rob Lowe och hans fru har inrett hus i underbara färger och med fantastiska möbler. Det är en varm, lugn och jordnära färgsättning, vilket bidrar till en avslappnad inredning där man verkligen kan koppla av.


image45
Foto: All over press


image46
Foto: All over press


image47
Foto: All over press





dagens julklappstips




2dec

spanska zara inreder med svensk touch





image39

Den inspirerande vinterbädden kommer från Zaras inredningskollektion.

Gå in på hemsidan för att se mer & beställa www.zarahome.com







doftljus till julen

image37



Gå till webbutiken.









dagens julklappstips




image36



RSS 2.0