färgsäker efterrättimage248

Denna vackra efterrätt borde varje kvinna få serverad på alla hjärtans dag tycker jag. Inte? Färgerna är iallafall helt underbara. Jag tycker att det ser ut som granatäpple.
stringhyllan
image247

Nu är förresten stringhyllorna beställda! Det blev svarta gavlar med skivor och skåp i valnöt. Kommer att bli underbart!


kärleksmysimage246

På tal om alla hjärtans dag - det är ingen dum idé att byta ut etiketten mot små pappershjärtan och skriva söta saker och bjuda sin älskade på en kopp värmande te!

Vad tycker ni? 
alla hjärtans dag

 

 

image245

 

Jag hittade denna söta alla hjärtans dag-dekorationen när jag letade efter inspiration. Visst är det sött? Ett flytande hjärta av blommor. Hoppas det finns något liknande att köpa i någon blomsterbutik - för jag sätter mig inte och pysslar ihop det där.

 

Vad ska ni göra på alla hjärtans dag?

 

 

 

 


martha stewartimage243

image244


frukt och nötter

image242
Ett annat förslag som är lite lättare och mindre tidskrävande är att torka frukt, bär och nötter som man sedan förvarar i en vacker burk. Valnötter, jordgubbar och mango kanske? Det blir inte bara vackert utan är gott och nyttigt också. 

i köketimage240

Om man vill pigga upp sitt kök kan man se till att vara duktig och ägna helgen åt att göra sylt och marmelad och hälla i vackra burkar. Det ger charm och hemkänsla till köket och dessutom får man så mycket vackra färger på köpet! Har man inte tid kan man ju alltid köpa.

rosor
image239
visstchagallimage233
image234
litografiimage231

image232

Jag älskar konst. Nu är det ju kanske inte så att man har råd med "riktiga" oljemålningar av kända franska konstnärer, men då kan man alltid satsa på litografi. Det är relativt "billigt" och man får verkligen häftig konst. Ovan ser ni ett litografi av Picasso.
sista rundan


Nu blir det sista rundan ut med hunden. Jag ska gå förbi Vilda och se om de har fått in några nyheter. Det är alltid kul att se vad som kommer in så här efter jul. Man vill ju bara fylla hemmet med en massa mysiga saker, annars blir det lätt kalt efter julgran, stjärnor och allt som lyser upp mörkret.

Får man ha kvar julstjärnan? Det är ju fortfarande nattsvart innan kvällen ens har kommit.

jag glömde ju...


image230

stringhyllanimage229

Jag är överlycklig. Jag har nämligen hittat en nätbutik som säljer stringhyllor! Jag visste inte att det var någon som sålde dessa online. Nu efter renoveringen ska jag äntligen satsa på ett ordentligt hyllsystem.

Som bilden ovan skall det bli - men valnöt istället. Skåp längre ner och något enstaka tidningsställ för yoga-tidningarna. Frågan är bara om det skall vara vita eller svarta gavlar. Vad tycker ni blir snyggast mot valnöten och vita väggar?
.


kvällens designprogram...verkar vara inställt och istället är det handboll som gäller. Här blir det nog dock Ugly Betty istället.

Vad väljer ni?det blir ljusare
det blir ljusare

vårens måste

image226


Tulpaner och Aaltos vas är ett måste när våren börjar komma (lite optimistiskt kanske). Det finns ingenting vackrare än en stor bukett tulpaner i denna vas. Man kan klart också plantera vårlökar i den eller - som här på bilden - ha den till sina guldfiskar kanske?

Någon som har något annat förslag eller tips på vad som är snyggt?

design simon & thomasVad tyckte ni om kvällens avsnitt?


Repris lördag kl 18.00 för er som missade och gärna vill se.
herrbetjäntJa, jag har faktiskt letat och har hittat en som är snygg och modern. Den kommer från InRed. Annars tycker jag att de gamla engelska är stilrena. De får man försöka buda hem på auktioner eller hitta på antikvitetsaffärer och liknande.image223
image224
image225

latteskedarimage222focus de luxe


image220


Vi älskar Focus de Luxes nylansering! De är underbara vardagsbestick eftersom de är så tåliga. Nu har de dessutom även kommit i salladsbestick, uppläggningsbestick och sopp/såsslev och latte-skedar.

Finns att köpa på Duka men även på nätet.

image221zlatans villa
Jag var ute och gick med hunden på lunchen och passerade Zlatans nya hus. Jag kan nu konstatera att den vita muren är ett minne blott. Zlatan bygger nämligen en rätt så mycket högre mur - vilket man kan förstå - runt sitt lilla mansion. Hoppas bara den blir i samma stil som huset, för det finns inget värre än när man förstör gammal fin byggkonst.

Lite tråkigt är det, för man kan inte längre se lika mycket av det vackra huset. Så länge grannarna inte följer Zlatan och bygger in sig är det väl okej. Annars får jag välja en annan promenadsträcka helt enkelt. Det finns ju roligare saker att göra än att titta in i nybyggda murar.
inredningsprogram

image217

Ni inredningsintresserade missar väl inte bygglov på 4:an ikväll? 

Om man nu istället kollar på Ugly Betty ska man inte missa alla häftiga inredningsdetaljer ett tränat öga aldrig missar. Lampor från Flos och Foscarini syns allt som oftast.
drömlägenhetenimage216

...ligger i Paris och har vackra fönster och franska balkonger -så klart. 

Vem vill inte bo så?

favoritamaryllisen


image215

Nu när julen är över och allt julpynt försvinner kan det kännas tomt och tråkigt hemma tycker jag. Jag ska snarast införskaffa en massa nya växter och blommor som lyser upp. Man vill ju gärna ha lite nytt liv nu inför det nya året.

Vädret är inte det mysigaste heller så lite växter kan alltid pigga upp.
lökförvaringimage214

Bambu-ångare har många hål för kunna släppa in och ut luft vid ångkokning och därför är de smarta att förvara vitlök, rödlök, scharlottenlök och all annan lök i! Dessutom fina att ha i köket.

renoveringimage213

Hittade detta underbara drömkök när jag satt och letade inspirationsbilder till en kund som ska bygga om köket. Jag älskar nya kök, för det så lätt att hålla rent och de är ofta mycket mer praktiska än äldre. Jag vill dock att charmen ska finnas där - även om det är nytt - som i detta på bilden ovan.

Helt underbart!

feng shui

image212

Hej allihop - nu - tillbaka till julledigheten är det dags att påbörja ett nytt år. Det ska bli spännande att se vad det nya året har för inredningsnyheter till oss.

Vi ska i allafall rensa i röran på kontoret med feng shui. Hemma är det ingen idé som ni säkert vet, eftersom badrummet byggs om och kommer att ta 5 (!) veckor, men när det är klart, då ska det städas inför våren.

Hoppas ni alla haft en skön jul och skön ledighet och är tillbaka med nya krafter.RSS 2.0